Onze fans

Ida Swinkels

Ouder
Elke week een avontuur!

Wij gaan nu al een dikke twee jaar elke week naar Naperville voor de Nederlandse les op donderdagavond. Eerst enkel met de oudste (5) en sinds dit jaar ook met de middelste (3).

Het enthousiasme om naar Juf Ineke te gaan, is niet te bevatten. Elke week is een nieuw avontuur waar ze blij maar uitgeput van terugkeren.

Als gezin gaan we ook graag naar activiteiten georganiseerd door de school en apprecieren we de aangename sfeer die er heerst tussen ouders, leerkrachten en leerlingen.

Sjoukje Brown

Student volwassen onderwijs/ peuter onderwijs
Geweldig!

Mijn dochter gaat elke zaterdag naar de Tul(i)p School in Chicago. Ze houdt ervan en vraagt tijdens de week of het al zaterdag is. Ik ga ook op zaterdag en heb echt veel kleine grammaticale dingen geleerd die me zullen helpen. Frits is een geweldige hulp, en we hebben een geweldige tijd in de klas. Het is leuk om elke week contact te hebben met mijn cultuur en om anderen te leren kennen die het in de omgeving van Chicago delen.

Rosalie en Siemen ten Bruggencate

Ouders
Een stukje Nederland in Chicago!

Iedere zaterdagochtend gaan onze 3 kinderen (8/12/12 jaar) met heel veel plezier naar de Tulipschool in Chicago! Iedere week is dit voor ons allemaal weer even genieten van een stukje Nederland midden in de stad.  Onze kinderen leren op een speelse manier het Nederlands te onderhouden. Ook zijn er veel goede vriendschappen door de Nederlandse school gesloten en wordt er na schooltijd vaak gespeeld. De leerkrachten zijn zeer enthousiast en hebben veel ervaring met tweetaligheid. Wij zijn het team dankbaar voor al meer dan 3 jaar Nederlandse taal en cultuur lessen! 

Willemijn Brinke

Leerkracht
Juf en ouder

Met veel plezier heb ik de afgelopen 2 jaar lesgegeven op de Tulipschool, maar naast juf ben ik ook moeder van een dochter op de Tulipschool. Het is natuurlijk fantastisch dat er iedere week een paar kindjes even uit hun Amerikaanse wereld worden gehaald en naar Nederlandse school komen.

Hoe mooi dat er naast Nederlandse les ook cultuur wordt aangeboden! Van Sinterklaasfeest, tot trakteren in de klas en van Kinderboekenweek tot picknick. Een stukje Nederland in Chicago/ Naperville!

Uit ervaring weet ik dat de leraren zich ontzettend inzetten om in die paar uurtjes per week de leerlingen zoveel mogelijk bij te brengen. Zij proberen dit ook nog op een zo'n prettig mogelijk manier te doen, zodat de leerlingen graag naar school komen.

Sterre

Oud-leerling

Ik ben geboren en getogen in de Verenigde Staten. Vanaf groep 3 heb ik Nederlandse les gevolgd bij de Tul(i)p School. Ik heb hier veel geleerd van de Nederlandse taal en cultuur! Assisteren op de Tul(i)p School was ook heel leerzaam. Afgelopen zomer heb ik mijn CNaVT B2 afgelegd wat me de optie biedt om in Nederland te gaan studeren!